voor het jaarlijkse festijn Elfia maak ik met Jochem een Tusken raider masker. Van een masker kwam een sjaal, cape, handschoenen, laarzen, riem en een kogelriem.

Update 28 april 2022:

vandaag hebben we de kogelriem afgemaakt. We hadden ons dagenlang bezig kunnen houden met het snijden en naaien van 3 leren zakjes, of: een half uurtje 3D modelleren en een paar nachtjes de 3D printer zijn werk laten doen… De keuze was snel gemaakt. Hoewel het erg leuk werk is, was ons doel om zo snel en goedkoop mogelijk een realistische outfit te maken. 3D printen dus.

We hebben een “leren” zakje gemodelleerd in 3D en een aantal uitgeprint. Om de 1 of andere reden is er 1 mislukt, maar we hebben 3 goede, dus we kunnen aan de slag! We hebben een leren riempje gesneden en een gesp die we nog hadden liggen is meteen gebruiksklaar. Ondanks mijn wens om de 3D geprinte zakjes aan het leren riempje te schroeven wilde Jochem graag de T8000 lijm gebruiken. Ach ja, als het niet houdt kunnen we altijd nog schroeven, toch?
Een “oude” leren broeksriem past goed bij het geheel.

wat een spul is die lijm zeg! Geen wonder dat mobiele telefoon fabrikanten het gebruiken om een scherm te bevestigen. Dat gaat voorlopig niet meer los. Het blijft flexibel, is enigszins vullend, droogt snel en blijvend plakkerig. Het is ook 1 van de weinige lijmen die vriendjes is met PLA.

Ondanks langdurig schuren zie je het streepjes patroon op de prints duidelijk zitten. Dat is een nadeel van PLA; het materiaal waarmee we meestal printen: h het is wat taai, waardoor het niet gemakkelijk schuurt. Om dit op te lossen moeten we plamuren, maar dit druist in tegen ons doel om het niet al te tijdrovend te maken. We hebben besloten om het patroon te zien als een versiering en eerlijk gezegd ziet het er ook niet typisch 3D geprint uit. Misschien mag het kleurtje wat lichter. Wat vind jij?

De onderarmen worden ook omwikkeld met repen stof. De handschoenen zijn van leer.
de binnenkant van de voorzijde van het masker is 3D geprint. Evenals de kegeltjes op het hoofd en gezicht, verrekijkertjes en tandjes. Bovenop een petje en rondom een plaat ondervloer
de sjaal lijkt misschien een bende repen, maar omwille van de veiligheid hebben we een lap, die sluit met klittenband, beplakt met repen

de mond is met zwart nepleer en rood runderleer omkleed. Alle repen stof zijn van een spijkerbroek die we gebleekt hebben en daarna gekleurd met koffie. (Ruikt ook heerlijk!)

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *